Spoznajte ljubka glasbila za otroke

7
Glasbila za otroke

Razvoj motoričnih sposobnosti, koncentracija, urjenje spomina, bistrejši um, potrpežljivost, učinkovit napredek socialnih veščin in večja samozavest. To je le nekaj prednosti, ki jih bo vaš malček pridobil med učenjem igranja na izbrani inštrument. Otrok zanimanje za zvok in za glasbo na sploh pokaže že zelo zgodaj.

Najmlajšim junakom seveda v roke ne boste ponudili čisto pravega glasbila. K sreči na trgu obstaja cela paleta izjemno ljubkih glasbil, ki so posebej zasnovana za najmlajše med najmlajšimi. Otroška glasbila v trgovini Symphony so kot nalašč za rokice vašega otroka. A vprašanje je, v kateri obliki kupiti glasbilo, da bo kar najbolje ustrezalo radovednemu in nadobudnemu malčku.

1. Kljunasta blok flavta

Za pričetek glasbene kariere vašega otroka je kljunasta blok flavta zagotovo dobra izbira. Je primerno velika tudi za najmlajše glasbenike. Igranje na flavto otroku lahko omogoči učinkovito učenje ter spoznavanje z osnovnimi glasbenimi prvinami. Obenem lepo napreduje pri koncentraciji, pa tudi pri koordinaciji svojega telesa ter pihanja.

Otroška kljunasta flavta Coconut The Little Dragon

Tehnika pri igranju na flavto je preprosta, zato otrok lahko v relativno kratkem času pride do glasbenega rezultata. Na takšen način malček zagotovo dobi večje veselje ter motivacijo za nadaljnje učenje. Ključna prednost tovrstnega otroškega glasbila je tudi ta, da je cenovno povsem dostopno.

In ker želimo v ospredje postaviti najbolj ljubka glasbila, je na primer kljunasta flavta Coconut The Little Dragon dobrodošla izbira za vašega otroka. Gre za preprost in ljubek model flavtice, ki je narejena iz plastičnega ABS materiala. Poleg dobite še prikupno torbico, pribor za čiščenje, tabelo s prikazi prijemov ter note s priljubljenimi skladbicami za glasbene začetnike.

2. Elektronski sintetizator Otamatone

Izjemno prikupna vrsta otroškega inštrumenta je tudi sintetizator. Otroka takšno glasbilo navduši že na prvi pogled. Videti je namreč kot majhna, mikavna igračka, ki ob dotiku na tipke proizvede prikupne glasove. Deluje s pomočjo baterije – ob pritisku na zvočno površino na vratu ter ob odpiranju in zapiranju ust.

Otroški sintetizator Otamatone

Prikupen sintetizator je vašemu malčku na voljo v več privlačno intenzivnih barvnih odtenkih, na primer v rumenem, roza in modrem. Glasbilo omogoča nastavljanje različnih uglasitev. Po dolžini meri nekaj manj kot 30 centimetrov, kar je ravno pravšnja velikost za male rokice.

3. Otroška harmonika

Harmonika pri nas na sploh velja za izjemno, če ne že kar za najbolj priljubljeno glasbilo. Neredko jo držijo tudi male otroške ročice. A za malčke so k sreči zasnovane nekoliko drugačne harmonike – veliko lažje in preprostejše za igranje. Tipke in raztegljiv meh navdušujejo marsikaterega otroka – naj tudi vašega!

Otroška harmonika Puck Kids Startone

Manjše prikupne harmonike za otroke imajo manj tipk, na zgornji sliki je harmonika z 22 tipkami ter 8 baskovskimi gumbi (Puck Kids Startone). Glasbilo je opremljeno še s pasom za nošenje. Takšno glasbilo je primerno za vse otroke, ki so starejši od štirih let. Ker ima le 2,5 kg, je še toliko prijetnejše ter udobnejše. Da o lepih barvnih odtenkih sploh ne govorimo!

4. Otroški saksofon

Ko otrok dopolni tri leta, je primeren čas za marsikatero otroško glasbilo, tudi za ljubek in prikupen mini saksofon. Pihanje v ustnik ter pritisk na štiri tipke v mikavnih odtenkih in otrok bo ustvarjal privlačne melodije. Takšen otroški inštrument je praviloma manjši od 40 centimetrov, zato malček s prijemom ne bo imel težav.

Ko bo otrok s saksofonom prišel v vrtec in tam zaigral nekaj tonov, se bodo nad tovrstnim inštrumentom v hipu navdušili tudi drugi fantje in deklice.

5. Simpatični seti glasbenih shakerjev

V glasbi s pojmom shaker označujemo različna tolkalna glasbila. Ta se uporabljajo za ustvarjanje ritma v glasbi. Glasbilo boste našli tudi pod izrazom stresalec. Metoda ustvarjanja zvoka namreč vključuje tudi tresenje.

Set shakerjev Coconut The Little Dragon

Otroški glasbeni shakerji so torej kot nalašč ustvarjeni za malčke, da lahko na tovrstna glasbila udarjajo in stresajo z njimi. Na voljo so vam posebni seti simpatičnih shakerjev v obliki živalskih figuric. To otroke še bolj motivira za igranje.

Ljubka flavta, sintetizator, harmonika, saksofon, shakerji? Ne le to, na trgu obstaja še kar nekaj podobno simpatičnih otroških glasbil. Morda pred nakupom otroku pokažite čim več različnih vrst glasbil. Ko boste pri katerem od inštrumentov videli prav posebno navdušenje svojega malčka, boste vedeli, kaj morate kupiti.