Brezplačno preveri svoje znanje CPP

8
Cestno prometni predpisi

Pravila cestnega prometa, skrajšano CPP, so ključ do uspešno opravljenega vozniškega izpita. In ne le to. Poznavanje pravil cestnega prometa in njihovo striktno upoštevanje bo za vas pomenilo varno udeležbo v cestnem prometu. Prav tako pa bodo zaradi tega bolj varni tudi ostali prometni udeleženci.

CPP zajema poznavanje cestno prometnih pravil, znakov, prometne signalizacije in vsega, kar nam narekuje, kako moramo na cesti ravnati. Ker gre pri tem za kar obsežno znanje, le tega seveda ni odveč kdaj tudi preveriti. Pa naj gre za kandidata ali morda izkušenejšega voznika.

Preverite svoje znanje CPP kar na spletu

Danes je praktično vse dosegljivo tudi na spletu, zato je še kako dobrodošlo, da lahko na enak način preizkusite tudi svoje znanje iz cestno prometnih predpisov. CPP predavanje vam je seveda dalo obilo znanja, a dokler ne preverite, koliko tega je ostalo v vaši glavi, ne boste povsem prepričani.

Komplet za vozniški izpit

Predavanje (splošni del) sicer traja 16 ur, odvisno od posamezne kategorije pa ob tem pride še nekaj ur dodatnega dela. Razveselilo vas bo dejstvo, da na spletu ne boste preverili zgolj svojega znanja iz pravil cestnega prometa, pač pa se boste ponovno srečali tudi z različnimi izrazi in njihovimi opisi, ki so pomembni za vsakega voznika.

CPP je obvezen del za pridobitev vozniškega izpita

Vsekakor zelo pomemben del, zato je bistvenega pomena, da na CPP predavanjih pozorno poslušate, si kaj zapišete in tudi vprašate, v kolikor vam ni povsem jasno. Nihče namreč ne more v prvo razumeti vsega, kar je namenjeno bodočim voznikom.

Ker zadnja osvežitev zakonodaje na tem področju predvideva zaključek brez pisanja testov, je še toliko bolj dobrodošlo, da svoje znanje preverite tudi s pomočjo spletnega predavanja in naknadnih testov, ki so vam tu na voljo. V veliko pomoč pri tem vam bodo tudi 3D animacije posameznih primerov in podrobne razlage, kakršnih v knjigah ne boste našli.

CPP animacije

Si ne predstavljate, za kaj gre? Zamislite si prav posebno situacijo v nepreglednem križišču, ki ni semaforizirano. Ravnati se boste morali po znakih in pravilih cestnega prometa, ki ste se jih naučili na predavanjih. Toda ali se spomnite točno tega primera in boste znali pravilno ravnati, če se v resnici znajdete na tem mestu?

Odgovor boste zlahka poiskali s pomočjo 3D CPP animacije, kjer vam pravilen odgovor ne bo samo tekstovno razložen, pač pa si boste celotno situacijo lahko ogledali »v živo«. Torej, točno tako kot mora biti. Na ta način ne boste zmedeni in se spraševali, ali ste določen stavek pravilno razumeli.

Rešite najtežja vprašanja

Že v šoli smo bili vajeni misliti na tista najtežja vprašanja, ki nas lahko presenetijo. Čeprav se nam je zdelo, da bo dovolj za pozitivno oceno, pa je na koncu vedno prišlo eno teh najtežjih vprašanj, in naše možnosti so šle po zlu. Ko govorimo o cestno prometnih pravilih, pa sploh ni šale.

Na cesti ni dovolj, da znamo za »dvojko«, pač pa je potrebno s petico skrbeti tako za svojo varnost kot tudi za varnost preostalih udeležencev v prometu. A kar brez skrbi. Na portalu varnih voznikov (vozniski-izpit.com) vam bodo razkrili tudi nabor najtežjih vprašanj ter vam podali pravilne odgovore nanje.