4 nasveti za nego kože spomladi

110

Pomlad s seboj prinaša lepo vreme, prebujanje narave, obsijejo nas prijetni sončni žarki. Temperature se nemalokrat povzpnejo do dvajsetice, a zjutraj je še precej hladno. Prav to temperaturno nihanje in velike razlike pa močno obremenjujejo našo kožo.

Zato je še kako pomembno, da se tega zavedamo in poskrbimo zanjo, kot se spodobi. Koža mora biti pripravljena tako na hladno vreme, ko zjutraj odhajamo od doma, kot tudi na precej vroče sončne žarke, ki nas obsijejo na poti domov ali ob uživanju na vrtu priljubljenega lokala.

1. Privoščite koži piling

Če smo pozimi do naše kože nekoliko bolj grobi, pa je potrebno spomladi biti bolj nežen. Koža spomladi potrebuje veliko hranil in hidracije ter kremo z zaščito proti UV žarkom. Vreme postane preveč mamljivo, da bi sedeli doma, zato se precej bolj izpostavljamo vplivu sončnih žarkov.

Uporabite naravni piling, svetujemo pa, da se izogibate takšnim, ki vsebujejo citruse. Ti v kombinaciji s soncem nikakor niso koristni, saj lahko povzročijo lisasto izgubo pigmenta. Piling je koristen za vašo kožo, saj pospešuje njeno regeneracijo.

2. Pomladna nega obraza

Prav tako kot je s kožo po celem telesu, je tudi z obrazom. Koži obraza privoščite nežen piling, poskrbite tudi za vrat in seveda predel dekolteja. Pripravite si naravno masko za obraz iz banane in masla. Če imate že po naravi bolj suho kožo, pa vsekakor razmislite še o dodatku olivnega olja.

Ker je obraz bolj izpostavljen vplivu sončnih žarkov in s tem škodljivemu UV sevanju, je potrebno poskrbeti, da ga na koncu zaščitite še z ustrezno zaščitno kremo.

3. Ne pozabite na ustnice

Ustnice so bile celo zimo močno izpostavljene zunanjim vplivom, zato nanje nikakor ne smete pozabiti. Kadarkoli ste se znašli na mrazu ali vetru, je bilo področje obraza verjetno edino izpostavljeno.

Spomladi tako sezite po najmehkejši zobni ščetki, s katero nežno odstranite odmrlo kožo s svojih ustnic. Potem nanje nanesite kvaliteten balzam, ki jim bo zagotovil hidracijo in povrnil potrebne lipide.

4. Nega kože rok

Če smo prej kot najbolj izpostavljen del telesa omenili obraz, pa dodajmo zraven še roke. Tudi te so bile skozi celotno zimo precej na udaru. Nizke temperature, umivanje, izsuševanje, …

Nega rok
Koži na rokah moramo po koncu zime privoščiti dodatno nego.

Koža vaših rok spomladi potrebuje dodatno vlaženje in vsekakor tudi ustrezen zaščitni faktor. Čeprav morda ne gre za tako visoke temperature kot sredi poletja, pa je to dejstvo še bolj varljivo. Ko je zares vroče, se umaknemo v senco, pa tudi naučeni smo, da ob določenih urah poleti pač ni dobro iti na sonce. Spomladi pa je vse drugače.

Komaj smo čakali prve tople in sončne dneve, zato se v popolnosti izpostavimo soncu. Pripravite si domačo masko za roke iz pretlačene banane in žličko ali dvema masla. Dobro pretlačite, namažite po rokah in pustite, da maska nekaj minut deluje na vašo kožo. Potem izperite z mlačno vodo. Rezultat vas bo navdušil!