Velikoserijska izdelava kovinskih polizdelkov: na koga se obrniti?

10
Velikoserijska izdelava kovinskih polizdelkov

Predelava kovin je industrija, brez katere se svet ne bi vrtel enako hitro, kot se. Govorimo seveda o tehnološkem napredku in vsem, kar je z njim povezano. Celoten transport sloni na tej industriji, iz katere prihajajo deli za avtomobile, letala, železniški promet in drugo.

Ko beseda nanese na velikoserijsko proizvodnjo, moramo dodati, da imamo na tem področju tudi v Sloveniji kar nekaj uspešnih podjetij. Še posebej uspešno je podjetje Kovinc d.o.o. (www.kovinc.de), ki je na trgu prisotno že več kot 40 let. Gre torej za podjetje s tradicijo in bogatimi izkušnjami, ki jih s pridom izkorišča tudi na tujih trgih.

Od izdelave do obdelave

V podjetju se ponašajo z izjemnim znanjem, ki ga s pomočjo najnovejše tehnologije in ustrezno izobraženega kadra izkoriščajo za to, da so na sila zahtevnem trgu ne le prisotni, pač pa tudi med vodilnimi. Kovinske izdelke izdelujejo, a tudi obdelujejo ter po potrebi montirajo.

Kovinske cevi - lasersko razrezane
V podjetju Kovinc za laserski razrez cevi uporabljajo napravo Lasertube LT5.

Kovinski in pločevinasti izdelki vedno potrebujejo tudi nekaj obdelave ali vsaj končne zaščite, ki jih obvaruje pred vremenskimi in drugimi zunanjimi dejavniki. Kar je pri tem pomembno, pa je, da imajo na razpolago vrhunsko strojno opremo, ki gre v korak s časom.

Hitro in kvalitetno

Dandanes ljudje pričakujemo, da se bo vse zgodilo takoj. V to nas je nekako prisilil internet, ki s svojimi hitrostmi in množico podatkov ponuja neverjetno izkušnjo. Seveda tega ne moremo pričakovati na vsakem koraku ali pri vseh storitvah, a tudi za velikoserijsko izdelavo kovinskih polizdelkov je hitrost zelo pomembna.

Površinska obdelava kovinskih polizdelkov
Podjetje v kooperaciji poskrbi za površinsko obdelavo kovinskih polizdelkov.

Hitrost namreč omogoča lažje pridobivanje naročil, na drugi strani pa tudi večjo frekvenco dela in več prilivov za podjetje. Ker pa samo s hitrostjo ne bi rešili ničesar, če ti izdelki in polizdelki ne bi bili kvalitetni, so pri podjetju Kovinc mislili tudi na to. Kvaliteta je vedno na prvem mestu.

Skrb za okolje

Gre takšna industrija sploh lahko z roko v roki z okoljem? Verjetno vprašanje na mestu, a dejstvo je, da v podjetju Kovinc veliko pozornosti polagajo tudi v zeleno prihodnost in skrb za okolje. Prav v ta namen se njihova mehanizacija redno posodablja, saj z novimi materiali in programi tako prihranijo veliko materiala in energije.

Krivljenje kovine
Do natančno oblikovanih kovinskih izdelkov s stalnim vlaganjem v razvoj in opremo.

Prav poraba energije in odpadni material pa spadata med ključne dejavnike za negativen vpliv na okolje. S tem, ko strojna oprema poskrbi za večje hitrosti, manj odpada in natančno obdelavo, je jasno, da je mogoče misliti tudi na okolje. Ob tem pa so stroški proizvodnje nižji, kar na koncu pomeni tudi velik plus za naročnika.