Zakaj se odločiti za nakup pametne ure?

9
Nakup pametne ure

Ne glede na to, kakšne ure so vam všeč, najsi bodo to digitalne ali analogne, je treba danes vzeti v obzir še eno vrsto ur. Pametne ure so namreč tiste, ki počasi zavzemajo pomembno mesto med zapestnimi kazalniki časa, ki pa so hkrati še mnogo več. Tudi modni dodatek.

In le kako najti bolj prilagodljivo uro, kot je pametna, na kateri lahko z eno potezo spremenimo njeno podobo in jo prilagodimo stilu oblačenja ali priložnosti, v kateri se znajdemo. Pametne ure so lahko športne, elegantne ali nadvse diskretne. Izbira je vaša.

Moderne in lepe

Če kaj, potem pametnim uram ne moremo očitati pridiha tehnološke popolnosti. Kljub temu da na določene reči in predmete gledamo nekoliko bolj nostalgično in da ob lepoti uram pripisujemo tudi neko osebno noto, morda celo dušo, pa pametne ure v sebi nosijo nek prav poseben čar.

Pametna ura Mobvoi TicWatch E3
Pametna ura Mobvoi TicWatch E3 (Panther Black) – GoSport.si

Ne glede na to, ali imate raje ure kvadratnih ali okroglih oblik, boste med pametnimi urami vsekakor našli nekaj zase. Tudi tisti športniki in splošno aktivni ljudje, ki ur morda ne nosite, si lahko omislite športno zapestnico, ki poleg kazanja časa zmore še marsikaj drugega. Takšen pripomoček in modni dodatek v enem vam bo namreč v veliko pomoč tudi pri sledenju napredka na športnem področju.

Pravi poslovnež

Pametne ure se ponašajo z bogatim naborom funkcij, ki se od modela do modela razlikujejo. Prav zato je dobro, da si vzamete nekaj časa in si ogledate različne ure ter natančno preverite njihove specifikacije. Pametna ura je lahko v veliko pomoč tudi poslovnim ljudem, ki morajo biti v vsakem trenutku z vsem na tekočem.

Pametna ura Xiaomi Amazfit GTR 2 Classic
Pametna ura Xiaomi Amazfit GTR 2 Classic – GoSport.si

Z gibom zapestja preverite zadnja e-poštna sporočila, poglejte, kdo vas kliče in vnaprej organizirajte sestanke ter druge obveznosti. O njih vam ne bo potrebno več razmišljati, saj vas bo ura še pravi čas opomnila nanje. Praktično, elegantno in učinkovito.

Osebni trener in zdravnik

Ker moderna tehnologija zmore zares veliko in ker so jo proizvajalci uspeli stlačiti v tako majhne naprave, kot so zapestne ure, je danes mogoče od njih pričakovati marsikaj. Dovolite, da vam osebni trener na zapestju koordinira športne aktivnosti, beleži porabo kalorij, gibanje in vse podatke prenese tudi na računalnik, kjer jih lahko nadalje obdelate in preverite svoj napredek.

Športna pametna ura Colmi ZL02
Športna pametna ura Colmi ZL02 (črna) – GoSport.si

Zapestni zdravnik ali skrbnik vašega zdravja pa bo preverjal vaš srčni utrip, krvni tlak in celo raven stresa. Beleženje ritma spanca vam bo povedalo, zakaj se zjutraj prebujate utrujeni, merilec kisika v krvi pa, ali so vaša pljuča z njim ves čas dobro preskrbljena. Res je, pametne ure zmorejo marsikaj, in to že po zelo dostopnih cenah.